COACHING

DE KRACHT VAN CREATIVITEIT

krijt, verf, steen, klei, creatieve middelen, kunstzinnige therapie, creatief, scheppend werken, geeft kracht en energie bij overspannenheid, burnout

Individuele coaching

Ruimte maken-Vorm vinden

In de individuele coachingsgesprekken wordt kunstzinnig werken als middel ingezet. Hierbij gaat  het er niet om een kunstwerk te maken. Je wordt uitgenodigd je handen het werk te laten doen. Zo kan je op een andere laag verbinding maken met je gevoel. Ik nodig je middels een opdracht uit aan de slag te gaan met materialen als kleurpotlood, krijt, verf, klei of steen. Het kan inzicht geven en vormt een uitgangspunt voor gesprek. Onder deze naam wordt een coachingstraject van 12 dagdelen aangeboden. Je gaat in een kleine groep werken in steen aan de hand van een thema. Beeldhouwen in steen is een tactiele, fysieke werkvorm waarbij  het langzame ontstaan van een werkstuk houvast, rust en ruimte biedt. Het nodigt uit de handen het werk te laten doen en het gevoel aan te spreken waardoor op cognitief vlak ruimte wordt gemaakt. Het creatieve werken staat in dit traject centraal en wordt ondersteund door opdrachten, het uitwisselen van ervaringen en reflectiemomenten.

Slowcoaching

De meeste coaching is erop gericht in een kort tijdsbestek tot gerichte resultaten te komen. Het werken in steen als middel voor coaching vraagt echter om een langzamer aanpak. Zeker bij vraagstukken en problemen die zich langzaam hebben opgebouwd, denk aan burnout- of stressgerelateerde klachten is steen een prachtig medium om op onderliggend niveau ruimte te maken. Ruimte die nodig is om weer in beweging te komen en je zicht te verruimen. Ik noem het slowcoaching.